Carlo van der Put

CP Music Productions

Zuurdesembrood

Het lesgeven op afstand heeft allerlei uitdagingen ; men moet leren werken met ZOOM, MyLMS, Big Blue Button, Microsoft Teams.
Je leert tutorials te maken, en te publiceren op YouTube. Je koopt screencapture-software , en dan ook maar de bijbehorende editor….
Zelfs de toelatingen solfège/ muziektheorie gaan dit jaar op afstand via de computer.

Gisteren, 20 mei 2020, kwam de nieuwe update van DORICO uit, met een livestream via YouTube. Weer veel nieuwe mogelijkheden en verbeteringen; blij dat ik de overstap heb gemaakt.

Ondertussen probeer ik ook tomaten te kweken, veel te fietsen, en ben ik onlangs begonnen met zelf brood bakken. Zonder kant en klaar pakje;
Eerst je eigen zuurdesem starter maken (duurt ongeveer een week) en daarna aan de slag. De resultaten zijn wisselend, maar hoopgevend.
zuurdesem brood
Brood met alleen meel, water en een snufje zout smaakt zoveel beter dan fabrieksbrood…
(Voor wie een mooie documentaire wil zien over OER BROOD : Netflix-documentaire COOKED heeft 4 afleveringen; LUCHT gaat over granen, desem, brood zoals het hoort…..)


Louis van Dijk

Voor mij is Louis van Dijk van onschatbare waarde geweest. Als tiener luisterde ik veelvuldig naar zijn platen met bassist Jacques Schols en drummer John Engels.
Ook de platen met arrangementen van o.a. Rogier van Otterloo hebben mij muzikaal gevormd in mijn tienerjaren.
Het was de ideale brug tussen klassieke en lichte muziek. Interessante harmoniëen en improvisaties die op dat moment in mijn prille muzikale ontwikkeling precies de juiste toon troffen.
Ik was nog helemaal niet klaar voor Miles Davis, Charlie Parker, Keith Jarrett en Herbie Hancock; dat zou allemaal later komen…

CHARISMA

Ik kwam er laatst achter dat mijn zeer gewaardeerde collega's Maurice Luttikhuis en Cor Bakker dezelfde ervaring hadden met het pianospel van Louis. Zo moeten er nog wel een paar generatie-genoten te vinden zijn…
Zo kunnen wij alledrie het prachtige stuk Charisma na al die jaren nog steeds uit ons hoofd spelen, hoewel daar toen helemaal geen bladmuziek van bestond; blijkbaar waren we toen alledrie zo geïnteresseerd dat we het zelf uitgezocht hebben.

Louis, dank voor alle mooie momenten; rust in vrede…
Corona tijden

Het zijn rare weken in deze Coronacrisis. Velen van mijn muziekcollega's hebben of krijgen het binnenkort moeilijk omdat door de Corona maatregelen alle concerten, optredens en voorstellingen zijn opgeschort.
Tegen de tijd dat e.e.a. misschien weer wordt hervat is de theater-zomer aangebroken. Voor de collega's in loondienst is het vooral een artistieke en logistieke verandering, maar voor de ZZP'ers is het een regelrechte ramp.
Juist maart, april mei en juni zijn de maanden waarin het geld moet worden verdiend. Laten we positief blijven en hopen dat de schade uiteindelijk voor eenieder mee valt.